top of page
Romy - Illustrator - Romyillustrations
kleine Romy foto schilderen v.jpg

FUN FACTS ABOUT ME

-31 jaar oud

-woon samen met mijn vriend

-mama van Nina

-ga het liefst wandelen in het bos 

-ook gek op strandwandelingen

-draag altijd een kettinkje

-ijslover (vegan MAGNUM!)

-hou van taarten bakken

-zet het huis vol met leuke planten

-ga graag op citytrip naar o.a. Berlijn & Kopenhagen

-duik als het kan in een meer in de Franse Alpen

hoi!

Ik ben Romy, 

de maker van de illustraties van Romyillustrations. Van jongs af aan ben ik bijna dagelijks bezig met creatieve dingen. 

Tekenen, schilderen en knutselen zijn altijd al mijn favorieten geweest. 

Wat het fijnste is aan het maken van nieuwe creaties, is dat je echt even met je gedachten in een andere wereld terecht komt. een vorm van meditatie voor mij!

Mijn inspiratie haal ik uit heel veel dingen, maar vooral de natuur. Ik woon aan het bos, waar ik bijna iedere dag wel even doorheen wandel. Ieder seizoen laat weer andere sferen en vormen zien. Echt prachtig om te zien hoeveel bijzondere kleuren je alleen daar al tegenkomt! Ook zie ik daar natuurlijk veel planten en dieren. Qua dieren heb ik met name hertjes en vogels geschilderd. Inmiddels heb ik mijn dierencollectie uitgebracht, met ook allemaal andere, voornamelijk wilde dieren, gecombineerd met exotische planten. Het zijn eigenlijk allemaal fascinerende dieren, met een eigen karakter en vaak de meest prachtige kleurenpatronen. Ik laat me daarnaast ook graag inspireren tijdens vakanties, waar ik het liefste rondreis! Ik ben gek op prachtige oude stadjes, jaren twintig stijl (zoals art deco), exotische dieren en streetart!

Over het onstaan van Het roodborstje bij Romyillustrations: 

In mijn logo vindt je een specifiek dier terug: het rodborstje! De spirituele betekenis van een roodborstje is 'het volgen van je hart'. Hoewel er ook vanuit volksverhalen meer onheilspellende betekenissen worden gegeven aan het roodborstje, heeft het roodborstje in mijn leven vooral de positieve betekenissen; liefde, het volgen van je hart, dankbaarheid, wijsheid en het openen van je hart. Het roodborstje heeft een rood-oranje hart op zijn borst, waarbij hij je het teken geeft dat je je hart moet volgen. Dit is iets waar ik het afgelopen jaar onwijs veel mee bezig ben geweest. Moeder worden heeft mij weer teruggeworpen naar de essentie van mijn eigen 'zijn'. Wellicht voelt moeder worden niet voor iedereen zo spiritueel, maar het is wel hetgeen geweest waarom ik ook opzoek ben gegaan naar nieuwe manieren om te illustreren. Ik ben eigenlijk vrij nuchter van aard, maar in dit bijzondere jaar, van de lente 2020 tot de lente van 2021, heb ik mij (dankbaar) opengesteld voor nieuwe liefde, de onvoorwaardelijke liefde voor mijn eigen kind. Waarbij je soms enorme uitdagingen voorgeschoteld krijgt, maar je uiteindelijk maar één ding kunt doen: je eigen hart volgen. Dan kan de liefde alleen maar verder groeien en bloeien, zoals de lente dat ook doet. Toen ik aan de slag ging met mijn nieuwe logo, vloog er uitgerekend op die dag een roodborstje bij ons het huis in. Dit was nog nooit eerder gebeurd! Ik vond het eigenlijk best spannend, want er lag allemaal nieuw schilderwerk op tafel. Uiteindelijk vloog hij weer naar buiten en opgelucht keek ik naar mijn werk op tafel, hij had er niet op gepoept! Maar toen ik even later wel vogelpoep op mijn vest vond, bleek de kleine vogel op mijn stoel zijn sporen te hebben nagelaten. De stoel waarin ik aan deze collectie werkte! Voor mij een mooi teken, naast de spirituele betekenis, dat het roodborstje vanaf nu er echt bij hoort! 

bottom of page