top of page
roze lucht.jpg


Hoera! Met trots laat ik je mijn nieuwe collectie zien genaamd: 'Nina x little robinbird'. Een collectie die gaat over mijn favoriete seizoen, waarin ik vorig jaar ook voor het eerst moeder werd van Nina. Waarin ik van alles mee heb mogen maken en het roodborstje, oftewel Robin, "mijn" kenmerk mocht worden.
Graag neem ik jou mee in mijn verhaal; hoe ik tot deze collectie kwam en ik het roodborstje geïntegreerd heb in mijn merk, romyillustrations.  Het zijn hele persoonlijke verhalen, geschreven bij ieder kaartje en hieronder de intro. Mocht je dit later willen lezen, of nu even over willen slaan, dan kun je ook direct naar de kaartjes. klik dan op bovenstaande button. dan hoef je niet te scrollen.

Het roodborstje en Romyillustrations: 
De spirituele betekenis van een roodborstje is 'het volgen van je hart'. Hoewel er ook vanuit volksverhalen meer onheilspellende betekenissen worden gegeven aan het roodborstje, heeft het roodborstje in mijn leven vooral de positieve betekenissen; liefde, het volgen van je hart, dankbaarheid, wijsheid en het openen van je hart. Het roodborstje heeft een rood-oranje hart op zijn borst, waarbij hij je het teken geeft dat je je hart moet volgen. Dit is iets waar ik het afgelopen jaar onwijs veel mee bezig ben geweest. Moeder worden heeft mij weer teruggeworpen naar de essentie van mijn eigen 'zijn'. Wellicht voelt moeder worden niet voor iedereen zo spiritueel, maar het is wel hetgeen geweest waarom ik ook opzoek ben gegaan naar nieuwe manieren om te illustreren. Ik ben eigenlijk vrij nuchter van aard, maar in dit bijzondere jaar, van de lente 2020 tot de lente van 2021, heb ik mij (dankbaar) opengesteld voor nieuwe liefde, de onvoorwaardelijke liefde voor mijn eigen kind. Waarbij je soms enorme uitdagingen voorgeschoteld krijgt, maar je uiteindelijk maar één ding kunt doen: je eigen hart volgen. Dan kan de liefde alleen maar verder groeien en bloeien, zoals de lente dat ook doet.
Toen ik aan de slag ging met mijn nieuwe logo, vloog er uitgerekend op die dag een roodborstje bij ons het huis in. Dit was nog nooit eerder gebeurd! Ik vond het eigenlijk best spannend, want er lag allemaal nieuw schilderwerk op tafel. Uiteindelijk vloog hij weer naar buiten en opgelucht keek ik naar mijn werk op tafel, hij had er niet op gepoept! Maar toen ik even later wel vogelpoep op mijn vest vond, bleek de kleine vogel op mijn stoel zijn sporen te hebben nagelaten. De stoel waarin ik aan deze collectie werkte! Voor mij een mooi teken, naast de spirituele betekenis, dat het roodborstje vanaf nu er echt bij hoort! 

nina x little robinbird.png
roodborstje2.png
tulp2.png
tulp1.png
IMG-20210411-WA0096.jpg

Nina en de lente:
Mijn eerste weken/maanden als moeder voelden soms als de lente. Een prachtig seizoenen; soms heftige stormen en soms ontspannen zonnig. In de lente kan het soms hagelen, maar heb je ook heerlijke dagen waarbij het zonnetje doorbreekt. Toen ik deze illustraties maakte heb ik mijn gevoelens en ervaringen op papier gezet, niet in woorden maar in beelden. Dit resulteerde soms in een wervelwind met regen, bloemen en zon. Soms een ontspannen picknick, de warmte van het knuffelen van ons kleintje, maar ook de 'regen' die we soms tegenkwamen en we moesten wachten tot de zon zich er weer doorheen had gevochten. 

Ik hoop dat het je inspireert, het je meeneemt in mijn gedachten en verhalen. Maar ook dat je het kunt vertalen in je eigen leven en je iemand (of jezelf) een kaart cadeau kun doen waar een verhaal aan vast zit. Een verhaal van de maker (ik), maar ook jouw verhaal of het verhaal van de ander; dat jullie verhaal ook verteld kan worden door middel van mijn illustraties. 

Oh en nog dit; voel je vrij om JOUW eigen betekenis te verbinden aan ieder kaartje wat je mooi vindt. Er is geen goed of fout, maar het zijn illustraties die tot ieders verbeelding spreken.

Kaartjes Nina x little robinbird
bottom of page